Reiser til Nepal

Reiser til Nepal

Reisetema
Alle reisetemaer
Land
Alle land
Reisens varighet
Alle varigheter
Søk reiseforslag
Gå i de smale gatene i Kathmandu, se Himalayas snekledte topper, og se på nesehorn fra en elefantrygg i Chitwan. Gå turer i den idylliske naturen hvor risterrassene minner én om at det faktisk bor mennesker i dette jordiske paradiset. Finn en lokal helligdom; pust inn røkelsen, hør klokkenes ringing, betrakt bedende mennesker og opplev energien i landet på verdens tak.
Bedøm reisemålet
4,6
(49 bedømmelser)
Under her finner du reiseforslag til andre land enn Nepal - Bruk søkeboksen øverst for å søke etter reiser til Nepal.

Annapourna Naturvernområde

60% av alle fjellturer i Nepal foregår i Annapurnaområdet. Herfra er det utsikt til flere fjelltopper over 8.000 meter over havet. Alt fra lette dagsturer til lengere og mere krevende fjellturer gjør fjellet velegnet for dem som er på den slags turer for første gang. Det finnes tehus med overnattingsmuligheter og mat på hele ruten. Dette gjør det mulig å gå hele turen selv så lenge man har et godt kart med seg. Likevel tilrådes man å bruke en guide. Naturen er fantastisk, utsikten tar pusten fra en og landsbyene eksotiske. De fleste rutene på Annapurna kalles "Coca-cola turene", på bakgrunn av de mange turistene, Cola-flaskene og det rosa toalettpapiret.

Katmandu

Omkranset av fjelltopper i en flott beliggende dal ligger Kathmandu. Det er herfra en reise i Nepal starter og her de fleste reiser avsluttes. For mange er Kathmandu innbegrepet av Nepal. Her er det en avslappet atmosfære, spennende utfluktsmuligheter og eksotisk mat. Få kilometer fra Kathmandu ligger de to gamle kongebyene Patan og Bhaktapur, hvor tiden synes å være gått i stå.

Pokhara

Pokhara ligger ved den flotte Phewa Tal, 800 meter over havets overflate. Fra byen er det en flott utsikt til Himalayas snedekte fjelltopper. Byen er det sentrale utgangspunkt for fjellturer til Annapurnaområdet. I Pokhara finnes alt fra tyske bakerier og milkshakes til tibetanske flyktninger.

Sagarmatha Nasjonalpark (Everest)

Everest er drømmen. Drømmen om naturens storslåtthet. Fjellklatrere fra hele verden drar til Nepal for å bestige verdens høyeste fjell (8848 meter). Vi andre dødelige må trekke til Basecamp (5550 meter) og smake fra de rikes bord. Stedet har en helt fantastisk magisk effekt. For mange er det en slags pilegrimsreise. En kamp mellom naturen og deg selv.

Terai

I den subtropiske varmen på grensen til India ligger det frodige området Terai. I Royal Chitwan National Park kan man oppleve det mangfoldige dyrelivet fra en elefantrygg. Du ser fargestrålende fugler og nesehorn og hvis du har flaks - en tiger. Kommer du direkte reisende fra en av fjelltoppene må dette sies å være den diamentrale motsetning og enda et fascinasjonsmoment.
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.