Presse

Pressemelding - 19 Mai 2016

Spar opptil 70 % på storbyferien

Det kan være mange penger å spare for dem som skal på storbyferie i sommerperioden. Prisene er hele 74 % høyere i juli enn i juni, og noen flypriser blir mer enn fordoblet i juli.

Det viser en prissjekk som reisesøkemotoren travelmarket.no har gjennomført. Travelmarket har sjekket prisene på flyreiser til populære sommerreisemål, med fokus på europeiske storbyer.


Note: Prisene gjelder avreiseuke 23 og 27 og er gjennomsnittet av de laveste flyprisene fra lufthavnene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø til de pågjeldende byene. Priser i NOK inklusive skatter og avgifter, men eksklusive evt. tillegg for bagasje, setevalg, mat om bord og betalingsgebyr.

Stor prisforskjell avhengig av destinasjon
Barcelona er en av de mest populære sommerbyene for nordmenn - ikke minst fordi den både kan tilby storby- og strandliv, og her ser man at flyprisene blir mer enn fordoblet, med en gjennomsnittspris som går fra 1271,- for en tur-retur-billett i juni til 2727,- for samme billett i juli. Her har man virkelig en stor fordel dersom man kan legge turen dit i juni. 

Paris er en annen norsk favoritt, og prissjekken viser at prisene dit er mer stabile, men gjennomsnittsprisen på en tur-retur-billett går likevel fra 1321,- i juni til 1800,- i juli.

Mange flybilletter til under 1000 kr
Hvis man velger å fly i juni har man en god mulighet for å få kjøpt en storbyferie til mindre enn 1000 kr. Man kan fly fra Oslo til Barcelona, Berlin, Paris og Praha for under 1000 kr i juni, mens det kun er flybilletter til London som koster under 1000 kr i juli. Man kan også få en billig storbyferie dersom man reiser fra Bergen - i juni kan man dra til Berlin, London, Paris og Praha for mindre enn 1000 kr.

Klikk her hvis du vil se en oversikt over alle prisene i prissjekken  

"Selv om det ikke er lenge til ferien begynner er det fremdeles mulig å få kjøpt en rimelig storbyferie i sommer. Ikke overraskende er det dyrest i juli, mens prisene i juni er svært overkommelige. Den harde konkurransen og utviklingen av nye ruter i markedet skaper nye og prisgunstige reisemuligheter som gjør at det fremdeles er attraktivt å reise med rutefly når det nærmer seg høysesong", sier Ole Stouby, som er administrerende direktør for reisesøkemotoren travelmarket.no.

Kontakt

Pressemeldinger

Få pressemeldinger fra oss på e-post
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.