Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Presse

Pressemelding - 16 Okt 2015

Rekordbillige langrutefly fra Bergen

Reiseglade folk på Vestlandet kan glede seg over at det har blitt billig å fly interkontinentalt fra Bergen. Gjennomsnittsprisen på flybilletter fra Flesland til oversjøiske reisemål er faktisk på det laveste nivået noensinne. Det viser Norsk Flyprisindeks for avreiseuke 46/2015.

Last ned Norsk Flyprisindeks nr. 81 - reiseuke 46/2015


Markedet for interkontinentale flyvninger er som kjent presset, og spesielt Norwegians satsing på langruter har gjort det mulig for forbrukerne å fly langt for en billig penge. Travelmarkets prissjekk denne uken viser at både Norwegian og andre flyselskaper nå selger flybilletter fra Bergen til svært lave priser.

Norsk Flyprisindeks viser at gjennomsnittlig er flyreiser fra Bergen til ti oversjøiske destinasjoner i avreiseuke 46 rett og slett rekordbillige i forhold til samme uke tidligere år: 5.017 kroner tur-retur.

Nå i uke 42 har man nemlig kunnet bestille fly tur-retur til historisk lave priser til flere byer når det gjelder avreiseuke 46 fra Bergen: fra 3.154 kroner til New York, fra 4.134 kroner til Beijing og fra 4.194 kroner til Tokyo. Sistnevnte er dessuten den laveste prisen funnet av Norsk Flyprisindeks noensinne for denne ruten, uansett avreiseuke.

Det er ikke bare for uke 46 at gjennomsnittsprisen for de ti langrutene fra Bergen er lavere enn noen gang, også gjennomsnittet for hele året har gått jevnt ned siden høsten 2009.


Årlig gjennomsnittspris på langruter 2009-2015

Note: Årlig gjennomsnittspris for de billigste flybillettene tur-retur til de ti oversjøiske
destinasjonene som inngår i Norsk Flyprisindeks. Priser i NOK inklusive skatter og avgifter, men eksklusive evt. tillegg for bagasje, setevalg, mat ombord og betalingsgebyr.


"Det er hyggelig å se at flere og flere får mulighet for å reise billig ut i verden," syns direktør Ole Stouby fra reisesøkemotoren travelmarket.no. "Jeg forventer at flyprisene også i 2016 vil holde seg lave på grunn av konkurransen i markedet."


Følg utviklingen i flybillettprisene på Norsk Flyprisindeks sin side

Søk billige flybilletter her


FAKTA

Norsk Flyprisindeks utgis hver fjerde uke av reisesøkemotoren travelmarket.no basert på en oversikt over de billigste tur-retur-flybillettene til de ti mest populære europeiske og oversjøiske destinasjonene. Indeksen har eksistert siden september 2009.

Følgende destinasjoner er med i Norsk Flyprisindeks:
Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien.
Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

Kontakt: Administrerende direktør Ole Stouby
E-post: ols@travelmarket.no
Telefon: +45 40 81 72 47

Kontakt

Pressemeldinger

Få pressemeldinger fra oss på e-post
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.