Sjarmerende brosteinbelagt gate med fargerike bygninger og uteserveringer i skumringen.

Reiseguide til Kuwait

Kuwait er blitt gjenoppbygd etter krigen mot Irak, og landet nærmer seg mer og mer den vestlige kultur som den kan oppleves i storbyene. Noen av de mest besøkte turistattraksjoner i landet er øyen Failaka og nasjonalmuseet.

Fakta


  • Dowlat al-Kuwait

  • Al Kuwayt, tidligere Querein (Kuwait city)

  • 17.818

  • Arabisk

  • Islam

  • 2.200.000

  • Flatt og mye ørken. Sånn beskrives den kuwaitiske geografi ganske kort. Det er derfor innlysende at det er store muligheter for sandstormer, som Kuwait også er plaget av fra tid til annen.

Reiseforberedelse

Beste tid å reise

Vinter- og høstmånedene er uten tvil det beste tidspunkt for et besøk i Kuwait. Sommeren er varm og tørr som i en bakerovn og av og til plaget av sandstormer. Disse kan i prinsippet forekomme hele året, men om vinteren faller temperaturen til det mer behagelige, rundt 20 grader.

Reiselitteratur

Lonely Planet Bahrain, Kuwait og Qatar.

Lokale forhold

Valuta

Kuwaitisk dinar

Internettkafeer

De første internettkafeer har åpnet i Kuwait City, og flere er på vei.

Driks

Det er ikke spesielt utbredt å gi drikkepenger i Kuwait. Vanligvis er det hverken nødvendig eller forventet, med unntak av enkelte dyre restauranter hvor kelneren regner med å få noe ekstra i tillegg til beløpet på regningen.

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 14.00 i Kuwait

Mål og vekt

Kuwait benytter seg av metersystemet.

Fotografering

I prinsippet skal man ha tillatelse bare for å ta kameraet opp av sekken. Men virkeligheten er litt annerledes, og man slipper som regel helskinnet igjennom et besøk i Kuwait uten tillatelsen. Fotografering byr sjeldent på problemer med mindre det blir gjort oppmerksom på spesielle forbud.

Drikkevann

Vann til å pusse tenner i, drikke eller lage isbiter av bør kokes før bruk.

Elektrisitet

I Kuwait brukes følgende strømkilde: 220 volt AC, 50 Hz

Atferd og oppførsel

Generelt er kuwaiterne mer uhøytidelige når det gjelder deres religion enn flere av de mer fundamentalistiske nabolandene. I realiteten kan man derfor gå kledd i det man selv ønsker med få unntak; f.eks. bør kvinnens skjørt og shorts ikke krype opp over knærne. I Kuwait har man til og med tilgang til moskeene under bønn, noe man normalt ikke får lov til i andre muslimske land.

Åpningstider

Banker har åpent fra 8.00 til 12.00 (lørdag-torsdag)
Butikker har åpent Fra 8.00 til 13.00 og fra 16.00 til 19.00 (lørdag-torsdag), men mange butikker er stengt i lunsjtiden på torsdager.

Mat og drikke

Kuwaitisk matkultur er i høy grad påvirket av utlendinger som er bosatt i landet. Spesielt de indiske innvandrere har satt sitt preg på tilbudet av restauranter, men også mer vestlig inspirerte spisesteder er alminnelige. Det tradisjonelle mellomøstlige kjøkken er likevel ikke forsvunnet, og finnes fortsatt blant landets mange tilbud.

Høytids- og helligdager

1. Nyttårsdag, 1. januar
Nasjonaldagen, 25. februar
Befrielsesdagen, 26. februar

Overnatting / Hotell

Hoteller

Det finnes mange hoteller i Kuwait. De er rangert fra deluxe til første og annen klasse. På mange hoteller kan man få glede av sportsfasiliteter, og hotellene ligger ofte i forbindelse med kjøpesentre. De fleste hoteller er komfortable og i god stand.

Andre overnattingsformer

I de store byene er det mulig å leie en leilighet i et kompleks som nesten fungerer som et hotell med blant annet romsørvis.

Lokal transport

Buss

Kuwaitiske busser går ofte, fort og billig. De gir langt den beste mulighet for transport hvis man vil reise rundt i landet. De går fra tidlig om morgenen men slutter allerede dagens trafikk klokken 22.

Taxi

Å ta drosje i Kuwait kan lett bli en dyr fornøyelse fordi de kjører uten taksameter. Det bør derfor avtales en pris før man setter seg inn i drosjen.

Bilutleie

Til tross for at oljestaten har en notorisk interesse i at folk kjører bil, har Kuwait noen av regionens høyeste bilutleiepriser. For de fleste turister vil det være bortkastet tid å innhente opplysninger om priser fra de internasjonale firmaene. De lokale bilutleiefirmaene er praktisk talt alltid billigere enn de internasjonale.

Spesielle forhold

Spontane turer til Kuwait er utelukket på grunn av visumbyråkratiet. For å komme inn i landet skal man ha en sponsor. Det kan være ens hotell, som selvfølgelig tar seg godt betalt for å ordne formalitetene når alle nødvendige opplysninger, inklusiv formålet med reisen, er mottatt.
Prosessen kan være langvarig, og bør derfor være avklart i god tid. Hotellet vil mest sannsynlig være i stand til å svare på relevante spørsmål i forbindelse med søknad om visum.

Reisetilbud