Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Johannesburg

Fakta

Top
Lokalt navn
Johannesburg (kalles som regel Jo'burg, Jozi eller eGoli).
Innbyggere
1.800.000
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge, er den 12.00 i Johannesburg.

Beste tid å reise

Top
Man kan reise til Johannesburg hele året. Om sommeren er gjennomsnittstemperaturen behagelige 24 grader. Til gjengjeld kan det komme voldsomme regnskyll på denne tiden av året. I vintermånedene er temperaturen ca. 13 grader. Solen skinner alltid i Johannesburg, også om vinteren.

Kultur og underholdning

Top
I september og oktober måned arrangeres den store Livekunstfestivalen i Johannesburg. Her kan man høre flott musikk, og det er noe å se på og lytte til overalt. Det er mye sort musikk i Johannesburg, og beveger man seg ned i sidegatene er det et vell av multietniske musikktilbud og teaterforestillinger.

Overnatting / Hotell

Top
Det er mange hoteller i Johannesburg, men man skal være forsiktig med å innlosjere seg i forstedene, da dette kan være farlig. I sentrum finnes hoteller i alle kategorier. Det er også gjestgiverier og B&B i Johannesburg, og det er campingmuligheter utenfor byen. Bestill hotell i Johannesburg her

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan ikke bare stoppe en taxi på gaten i Johannesburg, man skal ringe fra holdeplassen.

Annen transport

Johannesburg er det største sentrum for offentlig transport i Sørafrika. Herfra kan man ta buss, tog eller fly hvor enn det skulle være. Man kan også ta en combitaxi som kjører lengre strekninger til en billig pris. Combi-taxier er imidlertid ikke helt ufarlige.

Spesielle forhold

Top
Johannesburg kan være en farlig by å være turist i. Det er mye kriminalitet, og man skal holde seg unna sentrum og særlig townships om kvelden. Blir man overfalt, bør man straks avlevere alt av verdi.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.