En kvinne betrakter bylandskapet og solnedgangen fra flyvinduet.

Billige flybilletter fra Hemavan Airport til Arlanda

Flott!!
Du har nå prisgaranti
på dette søket!
Reis fra
Reis til
Avreise
 
Retur
 
Reis fra
Reis til
Avreise
 
 
 
 
 
Tilføy strekning
Reisende
1 voksen
Voksne
-
Barn
-
Barnets alder 1
-
Barnets alder 2
-
Barnets alder 3
-
Barnets alder 4
-
Barnets alder 5
-
Barnets alder 6
-
Barnets alder 7
-
Barnets alder 8
-
Barnets alder 9
-
Søk
Reisetype:Retur
  • Retur
  • Enkel
  • Flere reisemål
Billetttype:Economy
  • Economy
  • Economy +
  • Business Class
  • First Class

Fra Hemavan Airport til Arlanda

Ingen er i tvil om at Stockholm nå er Sveriges største by og hovedstad, men i et par hundre år var Sigtuna ved Arlanda-flyplass Sveriges viktigste sentrum.

Sigtuna ved Arlanda – Sveriges eldste by
Sigtuna ble grunnlagt omkring år 1000 etter Kristus, samtidig med at kristendommen om til landet. Sigtuna var i omkring 300 år i praksis Sveriges hovedstad, med blant annet en egen biskop. I 1187 ble byen plyndret og mistet da sin betydning. Både handel og makt flyttet så til Uppsla, Stockholm, Kalmar og Visby. I siste halvdel av 1900-tallet hadde byen bare rundt 600 innbyggere, ovar dermed Sveriges minste by. Byen har op igjennom årene vert sentrum for mange spennende arkeoligiske utgravninger, og man finner i dag både gravsteder, runesteiner og monumenter fra vikingetiden. Du kan også stadig besøke det gamle klosteret i byen og finne flere gamle kirkeruiner i den idylliske omgivelsene. Den gamle del av byen er flott bevart, og er i dag et yndet turistmål.

Märsta ved Arlanda – et moderne sentrum

Som et motspil til den historiske by, Sigtuna, ligger Märsta som et moderne sentrum tett ved Arlanda-flyplass. Her finner du alt du skal bruke av shoppingmuligheter, restauranter og overnattingsmuligheter. Både Sigtuna og Märsta ligger dessuten tett på Sveriges tredje største innsjø, Mälaren, hvor man kan delta i en mengde aktiviteter, eksemplevis bussafari rundt sjøen, seiling, roing og morsomme aktiviteter med såkalte ribbåter. Innsjøen er full av små, idylliske øyer, viker og sund og er vel verdt et besøk om bare på grunn av de vakre omgivelsene. Det ligger dessuten flere overnattningsteder langs sjøens kystlinje som også tilbyr aktiviteter og arrangementer for alt fra den lille familien til større firmautflukter.

Billige flybilletter til Arlanda er tilgjengelige fra Hemavan, så et besøk til den idylliske og historisk interessant landsdel er innenfor rekkevidde.