En fredfull strand med palmer og en person som går ved vannkanten under en klar himmel.

Reiser til Gambia

Sammenlign priser på billige charterreiser til Gambia her. ✅ Alle reiser til Gambia på ett sted. ✅ Gratis prisovervåking. ✅ Reis billigst.

Billige reiser til Gambia

Senegambia Beach
Senegambia Beach Dobbelt STANDARD
Gambia 6. okt fra Oslo 7 netter
12 145,- Velg
Bedøm reisemålet (39 bedømmelser)
4.7

Reis til vakre Gambia

Selvfølgelig frister de vakre strendene, men med reiser til Gambia har du også en rekke muligheter for å oppleve natur, kultur, severdigheter og historie. I tillegg et unikt folkeliv og en atmosfære som du ikke opplever andre steder enn i Gambia.

Aktiviteter i Gambia

På din reise til Gambia har du mange muligheter for å drive med aktiviteter som sykling, golf, tennis eller havfiske. Og uansett om du er på bryllupsreise, eller om Gambia bare alltid har vært din drømmedestinasjon, så bør du unne deg litt luksus. Hva med litt pleie som en avstressende og herlig spabehandling?

Gambias strender

Det er rike muligheter for utflukter til havet, hvor de gyldne strendene også kalles for «Gambias gull». Sanyang er kanskje den fineste stranden, og ellers er det mange andre fine og populære å velge mellom som Cape Point, Kotu Beach og Palma Rima Beach. Ikke snyt deg selv for – sammen med andre turister og lokale – å nyte den vakre og fantastiske solnedgangen herfra.

Severdigheter og ting du bør se

Banjul – Vil du oppleve den gambiske kulturen, bør du bruke tid i Banjul, som ligger på øya St. Mary’s Island på den sørlige siden av Gambiaelven. Her kan du for eksempel besøke Nasjonalmuseet midt i byen, som gir deg innsikt i Gambias jordbruk, musikkinstrumenter og gamle tradisjoner. Når du reiser til Gambia, er det nesten et must å sette av tid til et slikt besøk.

Du kan også legge veien forbi et av de mange markedene i Banjul. Enten for å kjøpe stoff, trefigurer eller lærvarer, eller også for å oppleve det yrende folkelivet og stemningen. Du må ikke reise på charterreiser til Gambia uten å ha opplevd et slikt marked. Husk at uansett prisnivå, så prøv å prute på prisen.

Kunta Kinte Island – Når du reiser til Gambia, er det et must å ta en tur til Kunta Kinte Island, som finnes på UNESCOs verdensarvsliste. Øya spilte en stor rolle under slavetiden, da den fungerte som oppsamlingsplass for slavene.

Abuko Naturreservat – Er du interessert i spennende naturopplevelser, kan det anbefales å besøke Abuko Naturreservat. I parken kan du for eksempel se fugler, antiloper, aper, hyener og krokodiller.

Klima i Gambia

På en Gambia-reise kan du se frem til et herlig tropisk klima. Landet kan besøkes året rundt med en gjennomsnittlig temperatur på 30 grader. Det er dog to årstider å ta hensyn til: Regntiden fra juli til oktober og den tørrere perioden fra desember til april, som er høysesong. På dette tidspunktet er vannet rundt 21-25 grader varmt.
Regntid betyr ikke at det regner uavbrutt. Solen skinner mellom nedbøren, som faller i form av kraftige, men korte byger. Så vil du ha sol og varme, kunne ulike reisemål i Gambia være et godt valg!

Mat på reiser til Gambia

Når du ferierer i Gambia vil du kunne finne spisesteder av mange forskjellige slag. Man kan nesten fristes til å si at du ikke kan være turist i Gambia uten å smake Gambias to nasjonalretter, Domoda og Chicken Yassa.

Flytid til Gambia og reisetid til Gambia

På reiser til Gambia, kan du regne med en flytid på rundt 11-13 timer med ett eller flere stopp. Så det er nok av tid til å sitte i flyet og glede seg til drømmereisen og lese om den afrikanske kulturen. Det gjelder om å bruke transporttiden til noe nyttig.

Når det gjelder tidsforskjell, er det norsk tid minus 1 time (sommertid minus 2 timer). Så det er ikke mye tidsforskjell du må venne deg til når du bestiller reiser til Gambia.
Få mer informasjon på Gambias offisielle turistråd sin hjemmeside.

Ofte stilte spørsmål om reiser til Gambia

Fra hvilke flyplasser kan jeg reise til Gambia?

Du kan reise til Gambia fra Bergen Flesland og Oslo Gardermoen

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Gambia | Charterresor till Gambia

Charterselskaper med charterreiser til Gambia

  • Billige charterreiser med Ving