Det ekte Kreta

Løft blikket fra stranden og smak på det ekte Kreta

Travelmarket

I Middelhavet, mellom Europa, Afrika og Asia, ligger Kreta. Her er det et herlig klima, flotte strender og nydelig mat og vin. Med andre ord: det perfekte sted for en avslapningsferie. Du bør likevel ta deg tid til å smake på det ekte Kreta, og her gir vi deg noen tips til hva du bør få med deg.

  • Inspirasjon og tips
  • Charterreiser til Kreta

Kreta er stedet hvor Europas kultur i tidenes morgen oppsto. Unn deg selv minst en dag eller to vekk fra stranden for å oppleve en helt spesiell kultur og natur, sjarmerende byer og imponerende levninger fra Kretas fortid og Europas fødsel.

Knossós: Et kjempemessig palass som med sine 21 000 kvadratmeter og 1400 rom over flere etasjer utgjorde sentrum for den minoiske kulturen (2600–1450 f.Kr.). Det sies at Knossós var palasset til Kong Minos og at det var her Minotaurus – halvt tyr og halvt menneske – levde i labyrinten av ganger og rom.

Arkeologisk Museum i Heraklion: Da de første, store utgravningene startet på Kreta ble det bestemt at alle funn skulle bli værende på øya. Gå gjerne på museet i Heraklion før du besøker utgravningene.

Samaríakløften: Europas lengste kløft ligger på Kreta. Den er 18 km lang og har en høydeforskjell på 1 200 m fra ende til annen. Kløften er et populært turområde hvor man starter ved Omalós-høysletten og ender ved Agia Roumeli. Man kan enten slutte seg til en organisert tur opp til startstedet eller ta bussen som går fra Chania.

Lassithisletten: Her står det hele 10 000 vindmøller fra 1400-tallet, designet av venetianske ingeniører for vanning av sletten. I området rundt sletten er det flere klippehuler og ruiner fra den minoiske kulturen.

Díkti-hulen: I denne hulen ved Psychro ved Lasithi-sletten ble Zeus etter sigende født av sin mor, Rhea. Ved hulen har man funnet offergaver, økser og statuetter som nå kan ses i Heraklions Arkeologiske Museum.

Stranden ved Elafónisi: På sørvestkysten av Kreta ligger denne bountyaktige lagunen med turkisblått vann og sandstrand så langt øyet rekker. I rolig vær kan man vasse ut til Elafónisi-øya.

Kournás-vannet: Kretas eneste ferskvannsinnsjø kommer fra underjordiske kilder og holder en temperatur på 16 grader året rundt. Her kan du se skilpadder, bade, leie vannsykler, gå tur eller bare nyte utsikten fra en av tavernaene ved innsjøens nordøstlige ende.

Rhetymnon: Kretas tredje største by er en sjarmerende, typisk kretensisk by med sin blanding av det venetianske og det orientalske. Besøk den gamle bydelen og nyt stemningen på plassene i byen, i de trange smugene og på tavernaene langs den venetianske havnen.

Kreta er en vakker, variert og spennende øy med en imponerende natur, en helt spesiell historie, en befolkning med eldgamle tradisjoner og et helt annet tempo enn det vi nordboere er vant til. Så nyt endelig de flotte strendene, men ikke glem å nyte alt det andre Kreta har å by på også.

Kalós Orisate! Velkommmen!

Og hvordan kommer du deg så lettest til Kreta?
Noe av det enkleste er å finne en charterferie, men du kan også se om du finner billige flybilletter til Chania. Eventuelt kan du vurdere å sette sammen din egen pakkereise med fly og hotell.

Foto (c) istockphoto / clubfoto

Her finner du charterreiser til Kreta med avreise i løpet av de neste seks månedene. Kommer det ikke opp noen priser? Da kan det være at det ikke er chartersesong på Kreta akkurat nå.

Elina Apartments
HersonissosElina ApartmentsHellas (7 netter)2-romsleilighet
3 495,-Velg
Emerald Hotel
HersonissosEmerald HotelHellas (7 netter)1-romsleilighet
3 545,-Velg
Blue Sea Apartments
PlataniasBlue Sea ApartmentsHellas (7 netter)Toromsleilighet
3 578,-Velg
Ariana Apartments
ChaniaAriana ApartmentsHellas (7 netter)1-romsleilighet
3 595,-Velg
Kokalas Resort
Ano ViánnosKokalas ResortHellas (7 netter)Ettromsleilighet
3 841,-Velg
Delta
Agios NikolaosDeltaHellas (7 netter)1-romsleilighet uten balkong
3 895,-Velg
Porto Kalamaki
KretaPorto KalamakiHellas (7 netter)1-romsleilighet under bakkenivå
3 945,-Velg
Marel
RethymnonMarelHellas (7 netter)Ettromsleilighet
3 998,-Velg
Faros Crete
ChaniaFaros CreteHellas (7 netter)Ettromsleilighet
4 034,-Velg
Villea Village
MakrigialosVillea VillageHellas (7 netter)1-romsleilighet
4 045,-Velg
Malou Apartments
Agii ApostoliMalou ApartmentsHellas (7 netter)1-romsleilighet med balkong på bakkeplan
4 045,-Velg
Creta
Agios NikolaosCretaHellas (7 netter)1-romsleilighet
4 045,-Velg
Petra Village
KretaPetra VillageHellas (7 netter)Leilighet
4 063,-Velg
Marakis
PlataniasMarakisHellas (7 netter)Ettromsleilighet
4 068,-Velg
Apelia
Agia MarinaApeliaHellas (7 netter)1-roms leilighet
4 073,-Velg
Creta Sun
Agii ApostoliCreta SunHellas (7 netter)1-romsleilighet
4 095,-Velg
Astali
RethymnonAstaliHellas (7 netter)Dobbeltrom
4 134,-Velg
Ilios Malia Hotel Resort
MaliaIlios Malia Hotel ResortHellas (7 netter)Studio
4 168,-Velg
Orion Star
Agia MarinaOrion StarHellas (7 netter)1-romsleilighet i Relax Star
4 195,-Velg
Proimos Apartments
GeraniProimos ApartmentsHellas (7 netter)2-roms leilighet
4 205,-Velg


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.