Viktig informasjon om Coronavirus

Reiseguide til Western Australia

- Velg sted -

Fakta

Top
Lokalt navn
Western Australia.
Innbyggere
1.765.700

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Western Australia kan besøkes hele året rundt. Men den nordlige del av staten kan bli uutholdelig varm om sommeren, særlig i desember til februar. Samtidig kan klimaet være mye fuktig og med store regnbyger i denne delen av landet. Den sørlige delen av staten har varmt og godt strandvær om sommeren. Om vinteren er det klare solrike dager nordpå, mens det er litt kjøligere i den sørlige del av staten.

Reiselitteratur

Lonely Planet Western Australia Fodors Australia 2000

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 18.00 i Western Australia. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 19.00 i Western Australia.

Kultur og underholdning

I byen Perth er mulighetene mange for museumsbesøk og lignende, ellers er det i hele staten året rundt adskillige festivaler, kunstshows, blomsterutstillinger og så videre.

Overnatting / Hotell

Top
I Western Australia skal reisende være oppmerksom på at der kan være langt mellom overnattingsmulighetene. Avstandene mellom byene kan være store. Men når man først befinner seg i en by, store eller liten, er mulighetene gode for å finne den typen losji man ønsker. Det er mange svært gode hostels og vandrehjem i hele staten. Ellers finner du alt fra nokså billige moteller til femstjerners hoteller. Det er også i de fleste byer mulighet for å finne campingplasser. Bestill hotell i Western Australia her

Lokal transport

Top

Taxi

Der finnes drosjer i stort sett alle byer i Western Australia. De kan både praies på gaten og bestilles pr telefon. Ringer du etter drosje, må du regne med å betale et liten hentetakst.

Annen transport

I Western Australia er der et utrolig godt udbygd transportsystem i form av busser. Du kan kjøpe et busspass og deretter bestemme selv når du vil av og på bussen.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.