Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Tyrkias Svartehavskyst

Fakta

Top

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Sommeren kan bli svært varm ved Svartehavskysten, men været er litt friskere enn i sør, så området kan godt besøkes også om sommeren. Våren er imidlertid fin ved Svartehavskysten. Da kan man oppleve naturen i sine vakreste farger.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 ved Svartehavskysten.

Kultur og underholdning

Det er mange spennende byer langs Svartehavskysten som har vakre moskeer og kirker. Ønsker man livlig natteliv, heter stedene Akcakoca, Inkum og Guzelyali. I Istanbul er kulturlivet selvfølgelig rikt med uendelige teater- og musikktilbud. Man kan dessuten prøve rafting flere steder langs kysten.

Overnatting / Hotell

Top
Det er lett å finne hoteller i alle prisklasser langs Svartehavskysten. Dessuten er området ideelt for camping, blant annet fordi man får nydelige strender og flotte turmuligheter med på kjøpet. Bestill hotell i Tyrkias Svartehavskyst her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er ikke vanskelig å få taxier i byene ved Svartehavskysten. De er billige, men kjører ikke alltid etter taksameter.

Annen transport

Det er bra bussforbindelser mellom byene ved Svartehavskysten. Bussene er billige, men også ofte ukomfortable. Man kan også ta en dolmus, en kollektiv taxi som kjører etter faste ruter.

Spesielle forhold

Top
Svartehavskysten er den mest regnfulle regionen i Tyrkia. Man skal derfor legge merke til alle de frodige områdene hvor det dyrkes te, tobakk og hasselnøtter.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.