Reiseguide til Titicacasjøen

- Velg sted -

Fakta

Top
Lokalt navn
Lake Titicaca

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Man kan besøke området rundt Lake Titicaca året rundt, men det mest behagelige tidspunkt er månedene mellom februar og november. Her er klimaet behagelig, og det kommer faktisk lite regn i motsetning til desember og januar. Sjøen ligger i 3800 meters høyde, og man skal være oppmerksom på at det kan bli ganske kaldt om natten.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 06.00 ved Lake Titicaca. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 07.00 ved Lake Titicaca.

Kultur og underholdning

Hvert år er det tre større festivaler i byen Copacabana, som ligger ved Titicacasjøen. Den største festivalen varer en uke og ligger rundt uavhengighetsdagen den første uken i august. Her er det parader, forskjellige band og masse fyrverkeri. En annen festival er the Fiesta de la Virgen de Copacabana. Her kommer indianere og dansere fra både Peru og Bolivia og fremfører de opprinnelige Aymaradansene. Den siste fest ligger på langfredag, hvor byen fylles med pilegrimer som sammen lager fakkeltog ved solnedgang.

Overnatting / Hotell

Top
byen Copacabana er det mange overnattingsmuligheter i forhold til dens størrelse. Du kan finne alt fra virkelig billige vandrehjem til noe dyrere hoteller. Store internasjonale hotellkjeder finnes ikke i byen. Byen går for å være et av de billigste steder å overnatte i Bolivia. Dette gjelder likevel ikke i tiden rundt festivalene, hvor det hurtig blir fullt og prisene stiger til det tredobbelte. På Isla del Sol er det kommet et par vandrehjem, så turister kan overnatte. Bestill hotell i Titicacasjøen her

Lokal transport

Top

Annen transport

Det går busser til og fra byene omkring Lake Titicaca. De er av noenlunde standard, og de fleste turene kan finnes til en rimelig pris.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK