Severdigheter St. Petersburg

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 2 835,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Peter-Paul festningen. (St. Petersburg)
På en sekskantet øy midt i i St. Petersburgs hovedfartsåre, Neva-elva, ligger Peter-Paul festningen. Den ble grunnlagt av Peter den Store i 1703, og tjente opprinnelig som vern mot svenskene. Midt i festningen ligger Peter-Paul-katedralen, som med sitt spisse tårn på 122 meter var St. Petersburgs høyeste bygning i over 200 år.
Nevskij Prospekt (St. Petersburg)
St. Petersburgs hovedgate er 4.5 kilometer lang og 60 meter bred på sitt største. Den ble anlagt i 1710 av Peter den Store, og går fra Admiralitetets spir til Alexander Nevskijklosteret i øst. På den myldrende gaten kan man finne alt hva hjertet begjærer: severdigheter, restauranter, forretninger, forlystelser og hoteller.
Isaaks-katedralen (St. Petersburg)
St. Petersburgs største kirke rager med sin enorme gullkuppel over 100 meter opp i luften. Isaaks-katedralen har plass til 14.000 besøkende, og det tok 40 år og mange menneskeliv å bygge den. Det var den franske arkitekt August Montferrand som sto for oppførelsen, som kostet 20 millioner rubler. Det er seks ganger dyrere enn Vinterpalasset.
Vasilevkij-øya (St. Petersburg)
Ovenfor Vinterpalasset ligger Vasilevsij-øya som er den største av St. Petersburgs 42 øyer. Det var opprinnelig meningen at Peter den Stores administrasjon skulle ligge på øya, man dette ble oppgitt da man fant ut at ideen var for vanskelig å sette ut i livet. I stedet forandret området seg til å bli et attraktivt beboelseskvarter, som står der den dag i dag.
Det Russiske museum (St. Petersburg)
Liker man russiske malerier og ikoner, bør man besøke det russiske museum i St. Petersburg, som har 350.000 kunstverker i sin samling. Alle verkene er laget av russere, og museet har omfattende samlinger av landets mest berømte kunstnere.
Eremitagen (St. Petersburg)
Med Louvre som eneste mulige unntak, finnes det ingen museer i verden som kommer opp på siden av Eremitagen med hensyn til utvalg av kvalitetskunst. Kunstmuseet ligger i forlengelse av Vinterpalasset, og inneholder knapt tre millioner kunstgjenstander fordelt på 20 kilometer gangareal, hvis man skal igjennom alle rom.

Område og byguider

Område: 
• Karelen
• Sibir
• Uralfjellene
By: 
• Astrakhan
• Kazan
• Novgorod
• St. Petersburg
• Kaliningrad
• Moskva
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.