Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Sofia

Severdigheter

Aleksandár Nevski-katedral (Sofia)
Sofias strålende kjennetegn Aleksandâr Nevski-katedralen står med sine forgylte kupler som Sofias kjennetegn. Kirken er oppkalt etter en russisk general, og er den største av sin art på Balkan. Dette veldige bygningsverket stod ferdig i midten av 1920-årene og tar seg like fantastisk ut innenfra som utenfra.
Dimitrov-mausoleet (Sofia)
- et levn fra fortiden Dimitrov-mausoleet ble oppført på seks dager og seks netter, rett etter at landets tidligere partileder Georgi Dimitrov døde i 1949. Mausoleet huset inntil i 1989 Dimitrovs balsamerete lik. Selvom mausoleet i dag ikke lenger har denne funksjonen, vil et besøk her være en fin opplevelse for en historieinteressert turist.
Sofias eget kulturpalass (Sofia)
Sofias enorme kulturpalass ble bygget under kommunismens tid. Den var et forsøk på at skape et sted der byens innbyggere kunne møtes og dyrke kulturen. I motsetning til så mange andre av kommunismens frembringelser kan man si at dette var en suksess. Det enorme palasset rommer kaféer, bokhandlere, bingohaller og mye annet.

Område og byguider

By: 
• Plovdiv
• Sofia
• Varna
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.