Reiseguide til Rhodos og Kos

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 2 297,- Fra 3 856,- Fra 3 920,-
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Rhodos: Nísos Kos: Kos
Innbyggere
Rhodos: 100.000 Kos: 22.000

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Man kan dra til Kos og Rhodos året rundt. Fra april til november kan man kose seg på stranden og i vannet uten å fryse. Klimaet er helt fantastisk og selv høsten og vinteren er mild.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 på Rhodos og Kos.

Kultur og underholdning

Både Kos og Rhodos er stappfylt med underholdning i form av et heftig natteliv, festivaler og konserter, og masse sportsaktiviteter som for eksempel vannsport og vandreturer. På øyene finner man også historiske opplevelser, og da ikke minst den enorme statuen Kolossos på Rhodos, som det tok 12 å bygge.

Overnatting / Hotell

Top
Overnattingsmulighetene på de to øyene er mange. De store hotellkjedene er godt representert, men det er mulig å finne billigere private pensjonater. Campingmulighetene er også gode, og standarden er som regel bra. Bestill hotell i Rhodos og Kos her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er lett å få tak i en taxi både på Kos og Rhodos. De fleste taxiene kjører etter taksameter, og det er rimelig billig.

Annen transport

Det går lokale busser mellom de største byene på begge øyene. Dessuten har både Kos og Rhodos en flyplass, og det går mange ferger fra begge øyene til fastlandet og de øvrige greske øyene.

Spesielle forhold

Top
Vær oppmerksom på at både Kos og Rhodos er proppfylt med turister i høysesongen. Det er derfor en god idé å besøke øyene om våren, hvor det er stillere men allerede varmt og godt.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.