Reiser til USA

Reiser til USA

 
Velg flere avreiselufthavner
Søk avreiselufthavn
Sett din primære avreiselufthavn i feltet over, så finner vi andre lufthavner du også kan velge å søke på.
Lagre
Fra
Klikk på + for å søke priser fra
opptil 4 avreiselufthavner på en gang.
Til
Avreise
Hjemreise
Reisende
voksne
   
barn
   
Barnets alder 1
   
Barnets alder 2
   
Barnets alder 3
   
Barnets alder 4
   
Reisende valgt
Reiser»USA
USA – praktfull natur og opplevelser for alleMange nordmenn drømmer om å reise til USA for å oppleve landets spesielle kultur, enestående natur og pulserende storbyer – og det med god grunn.

Det er lett å bli fascinert av USA og uansett om du reiser på kjærestetur, familieferie, alene eller sammen med en god venn vil det garantert bli en ferie du aldri vil glemme. Storbyferie i New York, strandferie i Miami, road trip, Las Vegas eller nasjonalparker – det høres vel  fantastisk ut?

ReisetypeOsloBergenTrondheim
Flybilletter t/rFra 2.486,-Fra 2.293,-Fra 3.463,-
Charter (fly + hotell)Fra 4.737,-Fra 10.525,-Fra 6.191,-
Prisene er pr. person
USA – mulighetenes landUSA er mulighetenes land. Nyt shopping på østkysten i byene New York og Boston. Besøk verdens beste fornøyelsesparker i Florida. Dra på road trip langs California-kysten hvor Highway 1 kan by på en av verdens vakreste kjøreturer eller ta turen på den legendariske Route 66 fra Chicago til Los Angeles. Besøk en av USAs mer enn 50 nasjonalparker hvor du blant annet kan se frittgående bison i Yellowstone som ligger på grensen mellom statene Wyoming, Idaho og Montana.

I mulighetenes land, USA, tilbys det opplevelser for alle og alle aldre. USA er så stort at alle reisende vil kunne finne steder og opplevelser som vil oppfylle deres behov og ønsker. Med landets 50 stater og 14 territorier er det nok å velge mellom og hver stat har noe eget å by på.

I tillegg til USAs mange muligheter på fastlandet, består USA også av paradisøyene Hawaii, Puerto Rico, Amerikansk Samoa, Guam, polarstaten Alaska og De Amerikanske Jomfruøyene. De Amerikanske Jomfruøyene er også kjent som Dansk Vestindia.

I og med at landet er så stort, må man gjøre noen prioriteringer og begrensninger når man reiser til USA. Det finnes et hav av muligheter og man vil gjerne oppleve det hele - én reise til USA er sjelden nok.

Befolkningen
Amerikanerne er meget gjestfrie og gir gjerne råd, tips og informasjon om hvor du for eksempel kan finne nærmeste gode spisested. Amerikanerne vil gjøre omtrent alt for deg, de er nysgjerrige og spør ofte om hvordan du har det.

Amerikanerne oppfattes gjerne som et uhøytidelig folkeslag og når du besøker USA vil du raskt få følelse av å være velkommen i landet. Amerikanerne er også svært stolte av landet sitt.

USAs natur
USA byr på en meget variert natur som andre land bare kan drømme om. Her kan du oppleve nasjonalparker som blant annet Grand Canyon, vulkaner på Hawaii, sumpområder i sørstatene, vakre strender langs kysten ved Stillehavet og Atlanterhavet, fjell og innsjøer i Michigan, store skoger med noen av verdens høyeste trær og ørkenområder som for eksempel Death Valley hvor temperaturen kan stige over 50 grader om sommeren.

Naturen i USA er fantastisk og man kan nesten ikke få nok av den. Amerikanerne verner om sin natur, men inviterer deg gjerne til å nyte den enten det skulle være en familieutflukt eller lange gåturer. De fleste nasjonalparker har også rundturer hvor man kan kjøre rundt med bil og oppleve høydepunktene.

I tillegg til naturopplevelser har du også mange muligheter for å oppleve mangfoldig dyreliv hvis du reiser til USA. Du kan være heldig å se hvaler i et av de to store verdenshavene hvor det avhengig av årstiden tilbys båtturer fra Seattle i vest og fra de mindre byene langs kysten nord for Boston. I tillegg kan USA også skilte med ville bjørner i Alaska, frittgående bison i Yellowstone og klapperslanger i Arizona.

USAs byer
USA er kjent for sine spennende byer. New York med Central Park, Los Angeles med Hollywood, historiske Chicago, trivelige San Francisco og Las Vegas med sine store hoteller og kasinoer.
Det er en fantastisk opplevelse å besøke noen av storbyene som du har sett i filmer og på TV. Men prøv også livet utenfor storbyene hvor du kan oppleve det mer autentiske USA og hvor livet leves i et langsommere tempo.

Å reise rundt
Hvis du vil reise rundt i USA, kan du enten fly, ta tog eller benytte deg av Greyhound-bussene. Men den beste måten å oppleve USA er gjerne på egen hånd. USA tilbyr ideelle muligheter for en road trip. Lei en bil eller bobil og oppnå full frihetsfølelse.

Det er enkelt å kjøre rundt i USA. Amerikanerne er hensynsfulle bilister, veinettet er godt vedlikeholdt, det er bra med skilting og bensinen er billig. Det er en ubeskrivelig følelse å kjøre over de vidstrakte områdene, stoppe når du vil og nyte landet i ditt eget tempo.

Gode råd om USA
Det er obligatorisk med visum for innreise og det ordnes online. Fyll ut ESTA innreisetillatelse senest 72 timer innen du reiser til USA (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/)

Overnatting i nasjonalparkene bør bestilles i god tid og det kan anbefales å kjøpe et årskort hvis du har planer om å oppleve flere nasjonalparker i løpet av et år.

I USA tipser man og tips utgjør ofte en del av de ansattes lønn. På restauranter forventes det at man gir 10-20 % i tips.

Hvis du skal reise på road trip, bør du huske å ha respekt for avstandene i USA samt sette av tid til opplevelser underveis.

Husk reiseforsikring.

Bedøm reisemålet
4,5
(2 bedømmelser)
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK