Reiser til Syria

Reiser til Syria

Reisetema
Alle reisetemaer
Land
Alle land
Reisens varighet
Alle varigheter
Søk reiseforslag
Til tross for sin plassering på USAs liste over terroriststater, er lokalbefolkningen i Syria ikke en gjeng notoriske banditter. Virkeligheten er tvert imot en helt annen, og Syrias befolkning er meget vennlige og oppriktig interesserte i å snakke med fremmede. Landets største severdigheter er oldtidsruiner, flotte moskeer og en av verdens mest imponerende borger.
Bedøm reisemålet
Under her finner du reiseforslag til andre land enn Syria - Bruk søkeboksen øverst for å søke etter reiser til Syria.

Aleppo

Syrias nest største by Aleppo er virkelig verd å reise til. En imponerende souq, et citadell og et spennende museum er sammen med byen i seg selv de vesentligste grunner til å besøke byen.

Damaskus

Hovedstaden Damaskus er mest sannsynlig den by i verden som har vært bebodd uavbrutt i lengst tid. Og med sine antakelig 7000 år på baken, er alene en gåtur rundt i de smale gater og ikke minst souqen en opplevelse av de store. De tyrkiske badene i Damaskus er en fortreffelig måte å få gjenoppladet batteriene på og å få skrubbet støvet av kropp og sjel. Dessverre har oftest bare menn adgang.

Krak des Chevaliers

Krak des Chevaliers, korsriddernes gamle borg står i dag som den gjorde da den ble forlatt for 800 år siden. Korsfarerne brukte fortet til å kontrollere veien mellom Tyrkia og Beirut, og når man besøker Krak des Chevaliers i dag, får man følelsen av at korsridderne nettopp er gått ut av døren i det samme man trer inn. Så livaktig er det bevart.

Tadmur

Palmyra-ruinene er et godt eksempel på Syrias rike historie. Ruinene har bestått siden det andre århundret etter vår tidsregning og har vært ruiner i knapt 1000 år. Både grekerne og romerne har regjert over Palmyra, som til tross for sin storslåtthet kun fikk ganske få år på baken. I 217 brant byen ned, og i 1089 raserte et ødeleggende jordskjelv restene.
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.