Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Porto

- Velg sted -

Fakta

Top
Lokalt navn
Oporto
Innbyggere
350.000
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 11.00 i Porto.

Beste tid å reise

Top
Porto kan besøkes hele året. Byen blir hverken for varm om sommeren eller for kald om vinteren. Juni er et godt tidspunkt hvis man vil oppleve folkefest. Her løper Festa de São João av staben, og det går ikke stille for seg når det spilles musikk og danses i Portos gater.

Kultur og underholdning

Top
I juni måned skjer det mye i Porto. Da er det tid for festen Festa de Sâo Joâo, hvor portugiserne danser gjennom gatene og slår hverandre i hodene med purreløk. Ellers bør man blant annet få med seg Dom Luís I's bro som går over elven Douro. Man kan også besøke en av de mange vinplantasjene rundt Porto. De er vidkjente for sin vineksport. Byen har også et veldig flott operahus, hvis man er interessert i opera.

Overnatting / Hotell

Top
Det er mange overnattingsmuligheter i byen, alt fra rimelige pensjonater til luksushoteller. Prøv for eksempel kombinert leilighet og hotell. Der får man sin egen leilighet og kan samtidig benytte seg av hotellservicen. De er markert med en A. Bestill hotell i Porto her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er lett å få taxi i Porto. Det er ordnede forhold hvor man holder seg til taksameteret.

Annen transport

Det er gode forbindelser til resten av Portugal med buss og tog. Det er ingen metro i byen, men til gjengjeld et godt utbygd lokalt bussnett.

Spesielle forhold

Top
Porto er berømt for sin vineksport, og det er veldig vanlig at turister besøker de forskjellige vingårdene som ligger rundt byen. Er man interessert i fotball er det også mulig å besøke fotballklubben Portos stadion.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.