Severdigheter Nord-Vietnam

Severdigheter

Ho Chi Mins palehus (Hanoi)
Ho Chi Min ville ikke bo i presidentpalasset og bosatte seg derfor i det vakre palehuset på baksiden av presidentpalasset. Underetasjen i huset er åpen slik som husene i de nordlige provinsene, og ble brukt til møter og lignende. I overetasjen hadde Ho Chi Min sin private residens.
Hoan Kiem sjøen (Hanoi)
Hoan Kiem sjøen ligger i den gamle delen av Hanoi. I følge et sagn kom det en stor gylden skilpadde opp av sjøen og tok tilbake sverdet, som den hadde lånt til Kong Le Li i 1427 da han skulle fordrive de kinesiske okkupasjonsstyrkene. Det lever fortsatt skilpadder i innsjøen, og det betyr lykke å se den gyldne skilpadden.
Kunstmuseet i Vietnam (Hanoi)
Vietnams kunstmuseum i Hanoi åpnet den 24. juni 1966, og har en omfattende samling av vietnamesisk arkitektur, tegnekunst og skulpturer. Museet har også en flott utstilling som viser de særegne kunstneriske uttrykkene til de etniske minoritetene i landet.
Pagoden på søylen (Hanoi)
Pagoden ble grunnlagt av kong Ly Thai Tong allerede i det 11. århundre, men pagoden som står der i dag er fra 1955 fordi den gamle ble ødelagt under krigen. Pagoden er formet som en lotusblomst, hvor søylen er stengelen og pagoden blomsten. Pagoden har en stor symbolsk verdi for vietnameserne.
Bondegårdene (Nord-Vietnam)
I de nordvestlige fjellene bygger man fortsatt bondegårdene i tradisjonell vietnamesisk stil. Den åpne underetasjen i huset brukes som stall og verksted, og øverst er boligdelen. Husene ser ut som om de er bygget på påler.
Cuc Phuong (Nord-Vietnam)
Cuc Phuong er den mest kjente nasjonalparken i Vietnam, og ligger sør for Hanoi. Parken ligger inneklemt mellom to fjellkjeder som gir den et helt spesielt klima og unike vekstbetingelser. Det er nesten 70 forskjellige pattedyr og over 130 fuglearter i reservatet.
Dien Bien Phu (Nord-Vietnam)
Slaget ved Dien Bien Phu har betydd mye for den vietnamesiske frihetskampen, og i dag er byen mer enn noe annet symbolet på den franske kolonimaktens nederlag. Det er et museum i byen som viser hvordan slaget forløp, og de har også mange våpen og andre effekter utstillet.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Hanoi
• Ho Chi Minh City
• Hue
• Nha Trang
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.