Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Moskva

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 3 174,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
`lîñêâà
Innbyggere
8.345.471
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 14.00 i Moskva.

Beste tid å reise

Top
Juli og august er de varmeste månedene i Moskva, og samtidig de foretrukne feriemånedene blant russere og utlendinger. Til gjengjeld regner det i gjennomsnitt hver tredje dag i disse månedene, noe som gjør mai, juni, september og oktober til attraktive alternativer. Fra slutten av november til begynnelsen av april innhylles Moskva i en billedskjønn innpakning av snø, is og kuldegrader. Men det får ikke aktivitetsnivået til å dale innendørs, hvor teatre, balletter og musikkorkestre spiller for fulle hus.

Reiselitteratur

Top
Fodor´s Moscow and Skt. Petersburg Eyewitness Travel Guides: Moscow The Rough Guide Moscow

Kultur og underholdning

Top
Moskva har i den senere tid utviklet et omfattende natteliv bestående av nattklubber og diskoteker. Musikklivet er også i utvikling, og noen steder er det fullt på høyde med det vi kjenner fra vesten. Moskvas sterkeste kort er det rike finkulturelle livet, som dyrkes i operaer, teatre, balletter og konsertsaler. Året rundt er palasser, kirker og parker ramme rundt forestillinger i verdensklasse.

Overnatting / Hotell

Top
Sammenliknet med Vesten er Moskvas overnattingsmuligheter fremdeles ikke særlig imponerende. De fleste av byens hoteller er for dyre i forhold til hva de tilbyr, spesielt de i sentrum. Syd og sydvest for Kreml er det mulig å finne billigere innkvartering, men hvis man har et stramt reisebudsjett bør man prøve noen av de vandrehjem og Bed & Breakfast som drives av utlendinger. Bestill hotell i Moskva her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er rikelig med taxier i Moskva, og de er billige. Det finnes både offisielle taxier med sjakkterning på siden, og private taxier. Private taxier er fellesbetegnelse for alt man kan få til å stoppe når man rekker ut armen.

Annen transport

Metroen i Moskva hører til de flotteste, reneste og mest velfungerende i verden. Faktisk slår den vestlige undergrunnsbaner klart. Den er også billig. Det er en stor fordel hvis man kan tyde de kyrilliske retningsangivelser på kjøreplanene.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.