Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Mekongdeltaet

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 33 712,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 8 114,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Cuu Long

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Mekongdeltaet har et tropisk klima og det er sjelden under 25 grader i området. De beste månedene er imidlertid fra november til april, mens tiden fra juli til oktober bør unngås på grunn av oversvømmelser.

Reiselitteratur

Det finnes ikke noen spesifikk reiselitteratur om området, men det er beskrevet i alle reisebøker om Vietnam.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokka er 12.00 i Norge (vintertid), er den 18.00 i Me Kong deltaet. Når klokka er 12.00 i Norge (sommertid), er den 17.00 i Me Kong deltaet.

Kultur og underholdning

Dersom man har sans for å studere arkitektur finnes det mange vakre pagoder i området. Området er også bra for å studere det vietnamesiske folkelivet på nært hold. I den tiende månemåned arrangeres det en fantastisk festival i Soc Trang, og alle kanalene i området er perfekte til vannutflukter.

Overnatting / Hotell

Top
Man finner ikke store luksushoteller i Mekongdeltaet, men i de hyggelige små fjellandsbyene er det derimot mange små og hyggelige hoteller. Disse hotellene er ofte familiedrevet og billige, og vertene meget vennlige. Det nærmeste man kommer luksus i dette området er de nydelige bungalowene som man kan leie. Bestill hotell i Mekongdeltaet her

Lokal transport

Top

Taxi

Man skal ikke satse på å få en drosje i Mekongdeltaet.

Annen transport

Dersom man skal reise rundt langs alle elvene i deltaet er det selvfølgelig best å bruke båt. Det er mulig å reise med både fraktbåter og katamaranferger i området.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.