Severdigheter Katmandu

Severdigheter

Middelalderbyen Bhaktapur (Katmandu)
I Kathmandudalen ligger denne fantastiske middelalderbyen. Her synes tiden å ha gått i stå. Det er ikke adgang for biler i sentrum. Husene er dekorert med imponerende treutskjæringer. Et fantastisk pustehull tett på den pulserende hovedstaden.
Hindutemplet Pashupatinath (Katmandu)
Dette er et av Nepals mest spennende områder. Her finns et hindutempel (adgang bare for hinduer) ved en hellig bielv til Ganges, hvor kvinner og barn bader mens aper klatrer og leker på taket av templene . Samtidig er det hjemstedet for Sadhuer, de hellige menn. De tilber destruksjonsguden Shiva gjennom en asketisk livsstil med mye hashrøyking. De er helt fredelige og veldig avslappet!
Kumari Chowk - den levende gudinne (Katmandu)
Dette er hjemstedet for den levende gudinnen. En helt ung jente utpekes til stor ære for familien og holdes i denne bygningen i hjertet av Kathmandu. Hun bæres alle veier og kan ikke blø. Derfor avløses hun i en 10-13 års alder av naturlige grunner. Kanskje ser du et glimt av henne i vinduet.
Chitwan National Park (Katmandu)
Dette er den største av nasjonalparkene i Teraiområdet. Den tette jungelen kan utforskes fra elefantryggen. Her finnes utallige fugler i luften, mens hjorter og nesehorn leter etter føde på bakken. Om du har flaks, er det mulig å oppleve en tiger på nært hold. Vil man være aktiv, finnes det mulighet for turer i jungelen og kanoroing på elven.
Kathmandu Durbar square (Katmandu)
Området i midten av byen med det gamle kongepalasset og templene er et fascinerende sted. Den helt spesielle arkitekturen, apenes kravling rundt på takene, røkelsen, de hellige menn og den levende gudinne Kumaris palass gjør at man kan tilbringe mange innholdsrike timer her. Kom tidlig om morgenen og sent om kvelden og se bygningene i forskjellig lys, og merk livets gang.

Område og byguider

By: 
• Janakpur
• Katmandu
• Patan
• Pokhara
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.