Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Hue

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 10 818,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Hue
Tidssone
Når klokka er 12.00 i Norge (vintertid), er den 18.00 i Hue. Når klokka er 12.00 i Norge (sommertid), er den 17.00 i Hue.

Beste tid å reise

Top
Hue er en flott by hele året, men i tiden rundt Tet eksplodere nærmest byen av feststemning og godt humør. Dersom man helst vil ha sol og varme skal man besøke byen fra mars til september. Enkelte ganger, spesielt mellom september og desember, hender det at byen blir oversvømmet.

Reiselitteratur

Top
Det finnes ikke noen spesifikk reiselitteratur om Hue, men slaget ved Hue er derimot fyldig beskrevet i mange reisebøker.

Kultur og underholdning

Top
Det ligger mange gode galerier i Hue, som selger flott kunsthåndverk, men man skal allikevel pass godt på, og eventuelt spørre om råd på universitetet sitt kunstfakultet. Den tradisjonelle vietnamesiske musikken trives også godt i Hue.

Overnatting / Hotell

Top
Langs elva ligger det mange gode hoteller, og spesielt på elvas høyreside mellom Hung Vuong og Le Loi. Prisen på rommene generelt veldig billig, og de fleste hotellene har også gode restauranter hvor man kan spise god mat for en slikk og ingenting. Bestill hotell i Hue her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er i ikke drosjeselskaper i Hue, men på hotellet eller på turistbyråene er det mulig å leie bil med sjåfør.

Annen transport

Det beste transportmiddelet i Hue og områdene rundt, er sykkel og motorsykkel. Disse kan leies på hotellet og på turistbyråene. Det arrangeres også båtturer på Duftens elv.

Spesielle forhold

Top
Man bør ikke bevege seg utenfor stier og veier i Hue, fordi det fortsatt ligger miner fra krigen mange steder.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.