Severdigheter Gobiørkenen

Gobiørkenen

Severdigheter

Klostret Gimpil Darjaalan Khiid (Gobiørkenen)
Dette klosteret ligger i Dondgovprovinsen. Klosteret er bygget i slutten av 1800-tallet og ble dedikert til Dalai Lama etter hans første besøk i Mongolia. Inne i klosteret ligger Damba Darjalan Süm tempelet. I dag lever 10 munker der.
Sandbankene Khonogoryn Els (Gobiørkenen)
Khonogoryn Els er noen av de mest spektakulære sandbankene man kan se i Mongolia. De er også kjent som "De syngende sandbanker". De rager 800 meter opp i luften, er 20 kilometer brede og ca 100 kilometer lange. Er man fylt med energi, kan man klatre opp til toppen. Og her venter belønningen for anstrengelsene, nemlig en fantastisk utsikt.
Syd Gobi Museet (Gobiørkenen)
Overraskende nok rommer dette museet ikke særlig mange dinosaurusfunn. Man kan bare se et par knokler og egg. Derimot rommer museet noen fine malerier, en enorm utstoppet gribb og noen buddhistiske relikvier.
Choijin Lamas Kloster Museum (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Museet er også kjent som Religionsmuseet. Choijin Lama er en ærestittel som tildeles munker. Klosteret var hjemsted for Luvsan Haidav Choijin Lama, bror til Jebtzun Damba Hutagt VIII som oppførte Vinterpalasset. Det ligger fem templer på klosterområdet.
Nairamdal Park (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Naimradal betyr vennskap. Parken, som i dag er i en litt trist forfatning, er et fint sted å besøke om morgenen når resten av byen ikke har stått opp ennå. I helgene er det utrolig mange barn i parken som blant annet har en trafikklekeplass. På et vann i parken kan man leie båter om sommeren og stå på skøyter om vinteren.
Zanabazar Kunstmuseum (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Dette museet har en fin samling av malerier, skulpturer og bildeskjærerarbeider, mange er laget av den buddhistiske kunstneren Zanabazar. Museet rommer en utstilling som beskriver Zanabazars liv og bakgrunnen for hans verker.

Område og byguider

Område: 
By: 
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK