Reiseguide til Galapagosøyene

Fakta

Top
Lokalt navn
Las Islas Galáapagos
Innbyggere
16.280

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Du kan besøke øyen året rundt, men båtturene kan godt være litt voldsomme fra september til november. Hvis du ønsker å se kjempestore albatrosser skal du være oppmerksom på at den forlater øyen sist på året og kommer først igjen i mars.

Reiselitteratur

The Traveler`s Guide to the Galapagos Islands Ecuador & Galapagos Islands Guide

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid) er den 04.00 på Galápagos øyene. Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid) er den 05.00 på Galápagos øyene

Kultur og underholdning

Det er noen få, men utmerkede barer i hovedbyen Puerto Ayora.

Overnatting / Hotell

Top
Hotellene på øyen ligger i Puerto Ayora. Men, mange besøkende bor i kahyttene på den båten de seiler rundt med. Det er også den beste måten å se det fantastiske dyrelivet på. I Puerto Ayora kan man godt bli litt avskåret fra naturens store opplevelser. Bestill hotell i Galapagosøyene her

Lokal transport

Top

Annen transport

Transport foregår hovedsaklig med båt, men det finnes enkelte bussruter over kortere strekninger. Du kan også leie Mountainbikes og selv begi deg rundt på hovedøyene.

Spesielle forhold

Top
Galápagos øyene er en nasjonalpark. Alle besøkende skal betale et adgangsgebyr for å komme inn. Det er ikke alle turoperatører som tilbyr like høy kvalitet. Sørg for å få beskrevet detaljene omkring din tur nøye før du tar avsted. Hvis det er en lengre båttur vil besetningen forvente noen drikkepenger når skipet er i havn. Vær oppmerksom på at det noen steder på øyen slukkes for elektrisiteten allerede klokken 23.00.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK