Skiferie i Italia

Skiferie i Italia – passer det for deg?

Det er langt til Italia. Er det verdt turen ned? Les videre og finn ut om en skiferie i Italia er noe for deg.

Italias største og mest kjente skiområder ligger i Alpene og Dolomittene. Noen av de mest populære områdene er Canazei, verdens største skiområde, Livigno og Sestrière, men det fins mange andre små og store steder, også i resten av Italia, som er verdt å besøke.

Når du skal velge destinasjon til skiferien i Italia gjelder det som alle andre steder at jo lenger opp i høyden du kommer, jo brattere blir løypene. Unntaket er Livigno som i forhold til høyden er et relativt flatt område, selv om de mer øvede vil finne utfordringer her også.

Offpiste

Italia kan by på utfordringer for alle slags alpinister, bortsett fra kuleløypene som det er langt mellom. Hvis du foretrekker off-piste kan du dra til Alagna, som i følge den danske skiekspertern Thomas Uhrskov er en av Italias best bevarte hemmeligheter.

Ski hele året

De italienske alper har fjell på opptil 3000-4000 meters høyde. Det betyr at her kan man stå på ski året rundt og for eksempel nyte den herligste puddersnø og solen samtidig, kun iført en liten genser. Dolomittene har topper i en høyde av 2000 meter og gir også en fantastisk naturopplevelse, men er helt annerledes enn Alpene.

Skiheiser

Når det gjelder skiheiser er det mange steder mulighet for lange turer i sammenhengende heissystemer, men du kan også komme ut for halvgamle heiser og systemer som generelt halter litt. I Dolomittene finner du mange sammenhengende heissystemer, og med et Dolomiti Superski-pass får du adgang til 1200 km med løyper!

Skiskoler for barn

Skiskolene er det delte meninger om. Noen liker italienernes pedagogikk, andre gjør ikke. Så ta en titt før dere bestemmer dere. Med hensyn til skiskoler for voksne fins det generelt flinke instruktører i Italia, og det er alltid en god idé å innøve riktige teknikker før man gir seg ut i bakkene.

Afterski

På mange av de store skistedene finner du skikkelig afterski-stemning, men på mange andre steder er det mer lagt opp til kos med varm kakao. Finn ut hva som passer for deg og sjekk om reisemålet heller til det ene eller andre før du bestemmer deg.

Skiløp eller ei, Italia er verdt et besøk alene på grunn av italienernes smittende livsglede og tilbakelente livsstil, nydelig mat som er så mye mer enn pizza og pasta, og ikke minst de gode vinene. Prisnivået i Italia er ofte lavere enn på de andre reisemålene i Alpene, og dessuten har Dolomittene og Alpene noen av verdens vakreste panoramautsikter. Der har du skiløp the Dolce Vita way!

Hvis du vet hvor du vil bo på skiferien i Italia og bare mangler transporten, kan du sammeligne priser på billige flybilletter til Italia her.

Travelmarket ønsker deg en god tur!

Foto (c) istockphoto / michele Galli