Skiferie i Frankrike

Skiferie i Frankrike – fantastiske opplevelser venter

Travelmarket

Frankrike er uten tvil et av verdens beste land å dra på skiferie til. Ikke bare har landet verdens største skiareal, men skiområdene er også store og godt utbygde, bakkene brede og heissystemene gode. Les om skiferie i Frankrike her.

I Frankrike kan både øvede og nybegynnere finne utfordringer. Dessuten er sannsynligheten for tindrende sol veldig god.

Skisportsstedene i Frankrike ligger i stor grad i landets sørøstlige hjørne, i de franske Alper, mot Sveits og Italia med Rhône-elven som grense i vest. Mange av de franske skisportsstedene ligger over tregrensen, noe som innebærer stor sikkerhet for snø og fine, brede bakker. Oppe i høyden er været ofte godt og utsikten helt fantastisk.

I de franske alpene er det fjellets form som gir det flotte skiterrenget i stor høyde. Øverst kneiser den steile tinden med utfordringer for de mest øvede og lenger ned flater terrenget ut og gir utmerkede bakker for nybegynnere. Generelt er terrenget utfordrende, men det fins også glimrende bakker for de mer forsiktige skiløperne.

Hvis du foretrekker å stå på ski i litt mer lavtliggende områder er fjellene rundt Grenoble tingen. Her kommer du ikke fullt så høyt opp, og dermed er områdene også mer bevokst. På de større skistedene er det særlig gode heisanlegg og enorme nettverk av bakker som dekker alle vanskelighetsgrader. Mange steder kan du stå slalom hele dagen uten å bruke samme bakken to ganger.

Frankrike er en god destinasjon for både snowboard, telemarkskjøring, freestyle og mange andre disipliner. Frankrike kan alt. Skiskolene er gode og på alle de større destinasjonene kan du regne med at folk snakker engelsk.

God mat og vin er selvfølgelig uløselig knyttet til ferien i Frankrike og stort sett rimelig, i alle fall sammenlignet med norske priser. Afterski (après-ski) handler oftere om vin enn øl, men det gjør det ikke mindre hyggelig.

Ofte ligger leilighetene og hyttene rett ved bakkene, men sjekk før du bestiller reisen. På noen reisemål består boligområdene av kjedelige betongbygg, andre steder av sjarmerende byer med ekte alpestemning.

Blant Frankrikes mest populære skidestinasjoner kan vi nevne Avoriaz, Tignes, Val d’Isère, Val Thorens, Alpe d’Huez, Méribel og Chamonix.

Finn ut hva som er nærmeste lufthavn til skistedet du vil reise til og søk etter billige flybilletter til Frankrike her.

Fotos:
Foto © istockphoto / nullplusLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy