Karibia

4 favoritter i Karibia – bli inspirert og se priser på reiser her

Mange forbinder Karibien, eller Karibia som det egentlig heter, med hvite strender, palmer og avslappet stemning. Selvfølgelig spiller dette en viktig rolle, men Karibia er også så mye mer. Her skriver vi om våre 4 favoritter i Karibia, og vi håper du lar deg inspirere!

CubaCuba

Cubanerne har rytme, og i hovedstaden Havanna får du essensen av cubanernes livsstil. Den livlige byen er alt annet enn moderne – her får du femtitallsnostalgi i bøtter og spann.

I Havannas svette barer danses son, merengue og cha-cha-cha, og jazz og salsamusikk strømmer ut av høyttalerne, sammen med karibiske og afro-cubanske rytmer. På fødeøyen til Bacardi blomstrer livsgleden til lyden av steel drums, og amerikanske biler fra 50- og 60-tallet fyller gatebildet.

Utenfor byene får du kilometer på kilometer med hvite sandstrender, palmer og Det karibiske hav. Cubas tropeklima er behagelig og badevannet er aldri under 25 grader.

I det sentrale Cuba finner du byen Trinidad, som har bevart sitt koloniale utseende og har store hus og brede gater i nesten europeisk stil. Her finner du også Cubas største kirke og interessante muséer.

Hvis du drar til Cubas nest største by Santiago de Cuba får du både kultur og historie. Her ble Fidel Castro født, og byen kan by på muséer, gallerier, teatre, barer og kirker.

I den østlige delen av Cuba ligger Baracoa, og i dette området finner du landets største elv Toa, sammen med kokosnøttpalmer, fosser og juv. Baracoa var Cubas første hovedstad og dette området var det første stedet spanjolene slo seg ned da de ankom Cuba.

Uansett hvor på Cuba du velger å oppholde deg kan vi garantere deg en unik atmosfære og stemning.

Charterreiser til Cuba

Fant du ikke det du lette etter? Søk etter charterreiser her.

KaribiaDen dominikanske republikk

Den dominikanske republikk har i tillegg til asurblått hav og deilige strender en rekke severdigheter, så her gjelder det å velge det som frister mest!

De gamle universitetsbygningene Convento de los Domenicos huset tidligere Amerikas første universitet, som åpnet i 1538.

Hvis du vil ha naturopplevelser kan du oppsøke Karibias høyeste punkt Pico Duarte, nasjonalparken Este, Gri-Gri-lagunen, innsjøen Enriqullo, grottesystemet Los Tres Ojos de Agua, Manatí Park Bávaro og Isla Catalina – for å nevne noe.

I San Cristobal ligger El Pamier-grottene, som ble fredet i 1996. Reservatet har en høy arkeologisk verdi på grunn av de over 9000 hulemaleriene som er der inne. Én av grottene inneholder så mye som 590 forskjellige tegninger.

Av andre severdigheter kan vi nevne den jødiske kolonien/badebyen Sosúa, fortet San Felipe, den botaniske hagen i Santo Domingo, Jimenoa-fossen, katedralen Basílica Menor de Santa Maria, kunstnerlandsbyen Altos de Chavón og Museo del Hombre Dominicano.

Hvis du er i Den dominikanske republikk mellom desember og mars kan du dra til Samaná-bukten. Dit kommer nemlig pukkelhvaler for å pare seg og føde, og du kan bli med på en av de lokale båtutleiernes organiserte hvalturer. Virkelig en opplevelse hvis du er der på rett tidspunkt!

Charterreiser til Den dominikanske republikk

Punta CanaVista Sol Punta Cana Beach Resort & SpaDen Dominikanske republikk (7 netter)All inclusiveDobbelt COMFORT
13 270,-Søk

Punta CanaBe Live Collection Punta CanaDen Dominikanske republikk (7 netter)All inclusiveRom DELUXE
14 082,-Søk

BayahibeCatalonia Royal La RomanaDen Dominikanske republikk (7 netter)All inclusiveDobbeltrom (Dobbeltseng) - Superior
17 009,-Søk

Playa DoradaViva Wyndham V HeavensDen Dominikanske republikk (8 netter)All inclusiveDobbelt STANDARD
22 601,-Søk

Fant du ikke det du lette etter? Søk etter charterreiser her.

Trinidad og TobagoTrinidad og Tobago

Trinidad og Tobago er Karibias sørligste øyer, og her er naturen virkelig i en særklasse! Paradisstrender, regnskog og et rikt dyreliv – disse øyene er verdt et besøk. Sammen byr de på både romantiske hvite strender og storbyferie.

Trinidad er kjent for å ha Karibias største og mest fargerike karneval, og assosieres ofte med calypso og vuggende hofter.

Befolkningen er utrolig vennlig, og lever etter ordtaket «Det vi ikke rekker i dag rekker vi i morgen».

Lille Tobago er den minste av de to øyene, og er en av de mest uberørte i Karibia. Det virker som om turistene ennå ikke har fått øynene opp for vakre Tobago.

Hovedstaden Scarborough minner litt om en landsby, og er utrolig hyggelig, ikke minst på grunn av sitt matmarked som fungerer som byens midtpunkt.

Tobago har også en fantastisk regnskog, som er et must for fugleinteresserte.

Charterreiser til Trinidad og Tobago

Fant du ikke det du lette etter? Søk etter charterreiser her.

ArubaAruba

Lille vakre Aruba ligger rett utenfor Venezuelas kyst, eies av Nederland og har vært bebodd siden år 1000. Det lokale språket heter Papiamento, men på øyen snakkes det både spansk, engelsk og nederlandsk (som er offisielt språk sammen med Papiamento).

Aruba er først og fremst kjent for sine vakre strender, men det er nok av andre ting å finne på dersom du vil ha en pause fra stranden.

Av naturopplevelser kan vi nevne nasjonalparken Arikok, som faktisk dekker over nesten 20 % av øyens totale areal!

Hovedstaden Oranjestad er en unik blanding av gammelt og nytt, og er svært sjarmerende med sine hus i fine farger. Havnebyen er også kjent for å tilby gode shoppingmuligheter.

Hvis du liker vannsport kan vi anbefale å dra til Palm/Eagle Beach, der du kan dykke ved vraket Pedernales, som ble torpedert av en tysk ubåt i 1942.

På øyens nordkyst finner du Daimari Beach and Bay, og her kan du blant annet bli med på arrangerte rideturer i vakre omgivelser.

Andre severdigheter inkluderer blant annet Spanish Lagoon, California Lighthouse, Bubali Bird Sanctuary, vulkanformasjonen Hooiberg, grotten ved Guadirikiri og Casibari Rock Formations.

Charterreiser til Aruba

ArubaAmsterdam Manor Beach ResortAruba (10 netter)Studio STANDARD
20 099,-Søk

ArubaTamarijn Aruba All InclusiveAruba (7 netter)All inclusiveDeluxe Oceanfront (2 dobbelsenger queen size) med All inclusive
24 948,-Søk

Fant du ikke det du lette etter? Søk etter charterreiser her.

Les også: Cruise i Karibia – hvor, når, hvordan m.m.

Toppfoto (c) istockphoto / valio84sl
Kvinne på Cuba (c) istockphoto / Ratstuben
Ape (c) istockphoto / Splitcast
Strand (c) istockphoto / DebraLee Wiseberg
Husrekke på Aruba (c) istockphoto / SPrada

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Privacypolicy
Read our privacypolicy