Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Birmingham

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 955,- Fra 2 135,- Fra 2 105,-
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Birmingham
Innbyggere
994.000
Tidssone
England følger GMT (Greenwich Mean Time). Om våren stilles klokken en time frem og om høsten stilles den en time tilbake i tråd med dagslys. Dette betyr at når klokken er 12.00 GMT er den: 04.00 i L.A, 14.00 i Cape Town og 22.00 i Sydney.

Beste tid å reise

Top
Været i England varierer dramatisk året rundt. Vinteren kan være bitter kald og våt (i gjennomsnitt fra -4 til 9 grader). De beste månedene å reise i er juni og juli, fordi de ofte er varm og tørr ( vanligvis mellom 12 og 21 grader), men været i England er ikke alltid så forutsigbart. Sydkysten har vanligvis det beste været og det er mildere gjennom hele året, mens det er kaldere vær i nord. Men temperaturforskjellene mellom nord og syd varierer kun med et par grader.

Kultur og underholdning

Top
Birmingham har noe av Britain`s beste natteliv, med et aktivt homoseksuelt og lesbisk miljø og musikk for enhver smak. Hvis du bare ønsker å slappe av og se dans må du besøke Birmingham Royal Ballett eller sjekk hva barene, pubene og restaurantene har av tilbud. "What`s On" guiden over Birmingham og Midlands inneholder ytterligere informasjon, den er gratis og kan fås ved de fleste publikumsattraksjonene.Readers and Writers Festival, Mai til oktober og holdes årlig. Jazz Festival, Holdes de to første ukene i juli. Film and Television Festival, Holdes årlig i november.

Overnatting / Hotell

Top
Som i de andre større byene i England er det også her billigere med ovenatting jo lengre vekk fra sentrum du kommer. Hoteller og B&B er det vanligste valg ved overnatting i Birmingham og NEC Tourist Office gir rabatt ved overnatting i helgene. For ytterligere informasjon, kontakt dem på telefon: 0121 780 4321. Bestill hotell i Birmingham her

Lokal transport

Top

Taxi

Taxier er tilgjengelig. For bestilling ring, Toa Taxis på telefon: 0121 427 8888.

Annen transport

Det kjører lokale busser rundt i byen og det er hovedsaklig West Midland Travel som er det mest brukte buss selskap. Noen reisekort gir deg muligheten for å reise med lokale busser, lokale tog og med metroen. For ytterligere informasjon, kontakt Centro Hotline på telefon: 0121 200 2700.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.