Reiseguide til Athen

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 1 595,- Fra 1 845,- Fra 1 695,-
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Athínai
Innbyggere
800.000
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 i Athen.

Beste tid å reise

Top
Athen kan besøkes året rundt, men det kan bli litt vel varmt i juli og august. De beste tidspunktene for å oppleve Athen er om våren og høsten, hvor temperaturen er mild og ikke for varm.

Reiselitteratur

Top
World of Athens: An Introduction to Classical Athenian Culture

Kultur og underholdning

Top
Athen er fylt med muséer, teatre og en mengde historiske severdigheter, blant annet Gudenes by, Akropolis. Fra juni til september er det Athen Festival, og da kan man oppleve teater og musikk i de gamle greske teatrene. Man har også muligheten for å oppleve dionysiske fester, hvor man betaler et engangsbeløp og deretter kan drikke så mye vin man bare orker (Dionysos var vin- og ekstasegud).

Overnatting / Hotell

Top
Det er et hav av hoteller i Athen. Helt fra luksushoteller (merket L) til de litt mere ymse stedene. Privat losji er også en mulighet, noe som er billig og vanligvis med rimelig standard. Det er også gode muligheter for camping i og rundt Athen. Bestill hotell i Athen her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er ikke noe problem å få tak i en taxi i Athen. Det er billig, og normalt så kjører de etter taksameter, man av og til kan man forhandle med sjåføren.

Annen transport

Det lokale bussnettet i Athen er bra. Det går tog fra de to sentrale togstasjonene i byen, til resten av fastlandet og Peloppones. Fra havnebyen Pireus går det et hav av ferger til de greske øyene.

Spesielle forhold

Top
Selv om Athen er spennende og fasinerende, så er det en skitten og bråkete by. Derfor er det alltid lurt å kombinere et opphold i Athen med noen dager på en forfriskende gresk øy.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.