Severdigheter Athen

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 088,- Fra 4 441,- Fra 2 059,-
Charter (fly+hotell) Fra 3 095,- Fra 4 085,- Fra 5 145,-
Prisene er pr. person

Severdigheter

Akropolis ruinene (Athen)
Er man først i Athen, så er det ingen vei utenom Akropolis, Gudenes by. De 2400 år gamle ruinene kan nemlig ses fra stort sett alle steder i hovedstaden. Blant ruinene finner man restene av Parthenon tempelet. I år 510 før Kristus, forutså Oraklet i Delfi at Akropolis skulle bli gudenes by, og man begynte straks å bygge templene som man kan se restene av i dag.
Den gamle bydelen Plaka (Athen)
Plaka er den gamle greske bydelen, og ligger i den nordøstlige enden ved Akropolis. Her har man muligheten for å se hvordan det gamle Hellas har sett ut før i tiden, og alle de smale gatene er perfekte for en oppdagelsesferd. På tross av masseturismen har den labyrintformede bydelen klart å bevare sin sjarme.
Dionysos teateret (Athen)
Det gamle greske Dionysos teateret ligger også ved Akropolis, men i den sørlige delen. Her gikk de gamle greske tragediene for fulle hus, og det er nesten så man kan høre koret synge når man står utenfor. Under sommerfestivalen kan man oppleve forskjellige arrangementer her, og det er virkelig en opplevelse man bør få med seg.
Muséene i Athen (Athen)
Det Nasjonale Arkeologiske Museum i Athen er helt fantastisk, og her finner man blant annet spektakulære gullskatter fra Mykenae. Goulandris Muséet for Gammel Gresk Kunst er også verdt et besøk. Blant annet har de en flott samling marmorfigurer som har vært en inspirasjon for blant andre Picasso.

Område og byguider

Område: 
• Korfu
• Kreta
• Kykladene
• Rhodos og Kos
• Sporadene
By: 
• Athen
• Pelekas
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.